Tänases postituses võtame luubi alla Mould Kingi komplektid. Mould Kingi klotsid ühilduvad paljude teiste tootjate klotside, kaasa arvatud Lego omadega. Vaatleme erinevaid aspekte, alustades klotsi kvaliteedist ja lõpetades juhise ülesehitusega. On oluline märkida, et kuna oleme momendil kokku pannud vaid ühe Mould Kingi komplekti, ei pruugi hinnang väga täpselt kirjeldada kõigi komplektide kvaliteeti. Siiski katsun praeguste muljete põhjal anda nii põhjaliku ülevaate kui võimalik. Täiendan antud osa, kui olen rohkem antud brändiga kokku puutunud.

Hinnangu andmisel vaatlen järgnevaid aspekte:

  • Klotsi kvaliteet: Kindlasti kõige olulisem, on ju ometi oluline ,et kokku pandud komplekt ka koos püsiks ja hea välja näeks. Siin anname eraldi hinnangu klotsi tehnilisele kvaliteedile ning välimusele. 
    1. Tehnilise kvaliteedi juures vaatleme näiteks, kui hästi püsivad koos klotsid ning ega neid pole liiga keeruline pärast eraldada. Klotsi tehnilise kvaliteedi hinnang annab 2/3 klotsi kvaliteedi üldskoorist.
    2. Klotsi välimuse juures hindame põhiliselt klotside ja kleepsude värve, aga ka muid klotsi välimust mõjutavaid aspekte. Klotsi välimus moodustab 1/3 kvaliteedi üldhinnangust.
  • Disainide kvaliteet: Hindame, kui hästi on mudel disainitud. Kas esineb detaile, mis ka parima klotsi puhul hästi koos ei taha püsida? Kas disainimisel on tehtud valikuid, mis tõstavad kokkupanemise keerukust. Kuna ilu on vaataja silmis, siis siin disainide välimust ei hinda, eks seda saab igaüks ise teha. 
  • Juhiste arusaadavus: Vaatleme, kui hästi on juhis kokku pandud. Kas ja kui palju leidub juhistes kohti, millest on raske aru saada või mida saab mitut pidi mõista?

Klotsi kvaliteet 4.1/5

Tehniline pool 4.2/5

Kuigi komplektid püsivad ilusti koos ka pisut jõulisema käsitsemise korral, võiks minu arvates klotside haakejõud siiski õige pisut kõrgem olla. Teisalt tundub, et erinevate klotside vaheline haakejõud on küllaltki konstantne ja seetõttu oletan, et madalam haakejõud on pigem sihipäraselt, ilmselt selleks, et hõlbustada komplektide lahtivõtmist. Kuna ma pole veel Mould Kingi puhul Technic-tüüpi klotsidega kokku puutunud, ei saa ma hetkel kahjuks nende kohta hinnangut anda. 

Klotsi välimus 4/5

Vaatlusaluse komplekti värvid on suuremalt jaolt ilusad. Eriti meeldib mulle auto sisemuses kasutatud pastelne oranž. Siiski võiks mustade klotside toon olla pisut sügavam. Lisaks täheldan osade heledamate klotside juures väikseid tumedaid laike. Väga hästi on Mould King hakkama saanud kuldsete klotsidega, mis on ilusad ja säravad ning ma ei täheldanud nende juures valamisjälgi. Klotsi nupud on siledad ning neil puudub logo. Klotsidel olevad kleepsud on paraja suurusega, jättes katmata vaid väikese osa klotsidest, küll aga võiks olla parem kleepsude tooni ühtivus klotsi enda tooniga.

Disaini kvaliteet 4.8/5

Komplekti disainikvaliteet on väga hea. Struktuuriliselt oluline osa on tugev ning ka väiksemad detailid on kindlalt kinnitatud. Silma jäi ainult üks koht, kus oleks võinud ühe nupu asemel kasutada vähemalt kahte, siiski pidi antud juppi pigem kõvasti tõmbama, et see lahti tuleks. 

Juhiste arusaadavus 3.8/5

Antud komplekti juhised näevad välja pisut tuhmid, mistõttu nende lugemine nõuab natuke rohkem tähelepanu. Tempo on suuremalt osalt paras, kuid leidub kohti, kus pannakse paika pisut suurem hulk klotse, kui mulle meeldiks. Juhiste koostamisel on mõeldud nende arusaadavusele ja enamasti keeratakse mudel ümber, kui on vaja juppe teisele poole panna. Siiski on olukordi, kus klotsid lisatakse mõlemale küljele korraga ja teise külje paigutust näidatakse noole ja väikese lisapildiga. Osa kleepse lisatakse juhistes juba ehitusprotsessi käigus, kuid suur osa pannakse paika alles kõige lõpus. Kuna kleepsude peale panemine on tõenäoliselt ehitusprotsessi kõige tülikam osa, siis minu arvates on natuke tüütu neid kõiki korraga peale panna, kui kogu ehitusprotsess on juba selja taga. Läbipaistvate klotside jaoks ei ole eraldi märgistust ja need kuvatakse lihtsalt läbipaistvana, osades kohtades on siiski raske aru saada, et antud klots on läbipaistev. Kõigele eelnevale vaatamata ei ole juhiste järgimine keeruline, kuid nõuab kohati pisut rohkem tähelepanu.

Koondhinnang 4.2/5

Antud komplekti põhjal tundub, et kuigi klotsi välimuse ja mudeli disainikvaliteedi kallal saab pisut norida, on suuremalt osalt nii klotsi kvaliteet kui ka disaini kvaliteet siiski päris hea. Kus aga Mould Kingil on veel kindlasti arenguruumi, on ehitusjuhend. Kindlasti tuleks parandada läbipaistvate klotside tähistust ja kleepsud võiksid klotsidele peale saada enne ehitusprotsessi viimast sammu. Kõike eelnevat arvesse võttes arvan, et Mould King on ära teeninud 4.2 punkti viiest.

Kui tekkis huvi, heida pilk peale ka meie veebipoele, kus on klotsisõbrale peale Mould Kingi komplektide veel palju huvitavat.

Lisaks tutvu ka postitusega, kus ma võtan kokku kõik seni kirjutatud klotsitootjate arvustused.

Autor:
Kristjan

One thought on “Mould King: Ülevaade ja hinnang

Lisa kommentaar